Filtry

Celebrowanie dnia czekolady 12 kwietnia, może być okazją do zabawy, uczenia się i eksperymentowania z różnymi smakami i teksturami czekolady.

W takim dniu cukiernicy z 3rs przygotowali kilka propozycji. Pracowali oni pod kierunkiem nauczycieli J. Janda, M. Borkowska, W. Ząbek.

Zapraszamy do galerii.

Uczniowie klasy 2C kierunek Technik obsługi kelnerskiej oraz klasy 3ds kierunek Technik żywienia i usług gastronomicznych prezentują etapy nakrywania stołów wielkanocnych.

Stoły przygotowane pod opieką nauczyciela Renata Szajna.

Zapraszamy do galerii.

W dniach 8 – 10 kwietnia 2025 roku w Zespole Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu odbyła się jubileuszowa, XXX edycja Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. Tematem przewodnim tegorocznych zmagań było hasło: "Jubileusz turnieju. Trzydzieści lat minęło...".

Z przyjemnością informujemy, że pierwsze miejsce w kategorii cukiernik zdobył Dmytro Hlushko, uczeń klasy...

Baba wielkanocna to klasyka, którą uwielbiamy za prostotę i niezwykły smak. Cukiernicy Branżowej Szkoły I Stopnia przygotowali pyszne inspiracje na świąteczny stół.

Babki były przeróżne: cytrynowe, herbaciane, pistacjowe, majonezowe oraz z dodatkiem kakao.

Zapraszamy do galerii.

Jeszcze nie ucichły echa Ogólnopolskiego Konkursu „Sztuka przeobrażeń” w ZSG, a już kolejne sukcesy naszych młodych projektantek z klasy 4esTechnikum Przemysłu Mody. Pragniemy poinformować, że na wczorajszym Konkursie dla Młodych Krawców i Projektantów w Poznaniu Emilia Skura za swoją kolekcję pt. „Wielkość blasku” zdobyła 3 miejsce, a Julia Oślizło za kolekcję p.t. „Intimate Power” zdobyła zaszczytne...

Podczas spotkania rodziców z wychowawcami klas organizacja przebiegła niezwykle sprawnie, co było zasługą zaangażowania uczniów z różnych klas. Wielu z nich chętnie pomagało rodzicom w znalezieniu drogi do odpowiednich sal, co z pewnością ułatwiło im dotarcie na wywiadówkę. Przygotowaliśmy również bufet z gorącymi napojami, takimi jak herbata i kawa, które cieszyły się dużym zainteresowaniem, zwłaszcza...

W dniu 9 kwietnia w naszej szkole odbył się Festiwal Nakrywania Stołów Wielkanocnych, wprowadził nas w nastrój świąteczny, który zgromadził uczniów, nauczycieli, dyrekcję oraz pracowników administracji. To wyjątkowe wydarzenie miało na celu celebrowanie tradycji i radości z rodzinnych spotkań, które są nieodłącznym elementem obchodów Wielkanocy. Na festiwalu zaprezentowane zostały pięknie nakryte...

Tegoroczny Dzień Zdrowia klasa 3GSspędziła w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Rzeszowie, gdzie obchodzony był Dzień Otwarty. W czasie wizyty uczniowie mieli okazję zapoznać się z kulisami pracy różnych działów "sanepidu", wysłuchać interesującego wykładu na temat suplementów diety oraz spróbować swoich sił w różnego rodzaju grach edukacyjnych. Szczególnym zainteresowaniem...

10 kwietnia 2025 r. klasy: 3es, 3fs, 4csuczestniczyły w zorganizowanym przez Uniwersytet Rzeszowski Światowym Dniu Turystyki Kulinarnej. Podczas tego wydarzenia o podróżach i doświadczeniach kulinarnych opowiedzieli prelegenci: Bartłomiej Machowski, Aleksandra Sałapatek, Krzysztof Zieliński.

Był również konkurs, którego laureatką została Anna Straciło z klasy 4cs, a także degustacja...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.