Filtry

Obchody Dnia Gofra, które wypadają w dniu 25 marca, są doskonałą okazją do spróbowania nowych odmian gofrów.

Cukiernicy z trzeciej klasy pod kierunkiem Pani J. Janda i W. Ząbek, przygotowali propozycje gofrów bąbelkowych (Bubble waffle) oraz gofrów klasycznych. Głównymi dodatkami były owoce, bita śmietana, dżem oraz sos czekoladowy. Tak pysznego dnia, nie mogliśmy przeoczyć w naszej szkole.

...

Uczniowie klas 2a, 3cs, 4as uczestniczyli 12 marca w Międzynarodowych Targach  Branży Hotelarskiej i Gastronomicznej  EuroGastro 2025 w Warszawie. Z zainteresowaniem zwiedzili największe Targi HoReCa w Polsce. Mnóstwo wystawców, gwiazdy kuchni, nowatorskie rozwiązania, degustacje – to wszystko w jednym miejscu.

Po targowych wrażeniach - spacer po Warszawie. Zapraszamy do galerii.

W piątek 14 marca w Zespole Szkół Gospodarczych obchodziliśmy kolejny rok Dzień Liczby Pi (π), to wyjątkowe wydarzenie, które miało na celu zgłębienie tajemnic jednej z najbardziej intrygujących stałych matematycznych. W tym roku młodzież z ogromnym entuzjazmem włączyła się w różnorodne formy aktywności, które miały na celu uczczenie tej matematycznej ikony. Uczniowie wzięli udział w quizach, testach

...

List wysłany przez przedstawiciela Protokołu Dyplomatycznego JW Filipa VI w Palacu Królewskim w Madrycie.

Z polecenia Jego Wysokości, ja Sekretarz Jego Wysokości, odpisuję co następuje: 
Jego Wysokość Król Hiszpanii bardzo docenił miłe słowa wysłane pod Jego adresem z okazji urodzin i dziękuje za pamięć. Przesyła Wam również najszczersze pozdrowienia. 
Przesyłamy Wam z serca płynące podziękowania.

...

W dniach 6 - 7 marca 2025r. w Zespole Szkół Gastronomicznych w Krakowie odbył się Małopolski Konkurs Kulinarny pod hasłem "Wiosenne przebudzenie". W wydarzeniu wzięli udział uczniowie z różnych regionów Polski, oraz drużyny zagraniczne.

Z naszej szkoły uczniowie zaprezentowali się w dwóch kategoriach. W kategorii kucharz: Norbert Gniewek z klasy 4 AS pod opieką Pani Katarzyny Bomby, oraz w

...

W dniu 4 marca 2025 roku w sali nr 10, odbyło się spotkanie Emerytów i Rencistów naszej szkoły. Wydarzenie to miało na celu uhonorowanie wieloletniego wkładu byłych pracowników w rozwój naszej placówki oraz stworzenie przestrzeni do wspólnego wspominania dawnych czasów. Spotkanie rozpoczął Dyrektor Szkoły p. Marcin Purgacz, który z serdecznym uśmiechem przywitał wszystkich zgromadzonych,

...

W dniach 1 - 6 lutego br. gościliśmy  młodzież z Francji, z Plormel. Program pobytu naszych gości z legendarnej Bretanii obejmował przede wszystkim spotkania z ludźmi i odkrywanie bogactwa naszego miasta i regionu, tu szeroko rozumianej Galicji - od Przemyśla po Kraków. Po niedzieli bogatej w liczne atrakcje zapewnione przez rodziny przyszedł  czas na poznanie szkoły, a kulminacyjnym punktem byla

...

13 lutego 2025 r. już po raz kolejny odbył się Szkolny Walentynkowy Konkurs „Najpiękniejsze wiersze miłosne świata”. Konkurs zorganizowała pani Agnieszka Zięba wraz z nauczycielami języków obcych i języka polskiego. Uczniów do konkursu przygotowały panie: M. Cios, G. Misiuda, B. Mosna, A. Lochman, A Osiak, B. Skubicka -Czarnek, B. Wojnar oraz pan M. Rydzik. W konkursie wzięło udział 30 uczniów,

...

Z okazji Walentynek biblioteka szkolna przygotowała gazetkę „Prawdziwa miłość to…”, a także zorganizowała akcję czytelniczą „Randka w ciemno z książką” oraz Walentynkową Fotobudkę.

Wszystkie inicjatywy cieszyły się dużym powodzeniem. Młodzież bardzo chętnie przychodziła do czytelni, aby zrobić sobie zdjęcia w specjalnie przygotowanej fotobudce.

Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.