Filtry

Projekt czytelniczo - edukacyjny „Postacie mitologiczne: atrybuty, cechy, umiejętności” realizowany w ramach Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa został przygotowany i zrealizowany przez uczniów klas pierwszych, pod opieką nauczycielki plastyki, pani Kingi Klaczkowskiej, przy współpracy z biblioteką szkolną.

Projekt został wykonany w formie lapbooka,  kreatywnej metodzie prezentowania...

W związku z realizacją w naszej szkole Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0, dofinansowanego ze środków Ministerstwa Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu we współpracy z Ministerstwem Edukacji i Nauki, biblioteka szkolna 12 maja 2025 r zorganizowała Szkolne Wybory Książek. W bibliotece zostały przygotowane karty wyborcze dla uczniów oraz urna wyborcza, do której wrzucano głosy....

Od 1 czerwca, następuje zmiana numeru konta, na które należy wpłacać należności za pobyt i wyżywienie w internacie.

Nowy numer: 54 1240 1037 1111 0011 5297 4788

Wszystkie informacje dotyczące płatności, znajdziesz nadal w menu Internat / Terminy i płatności, czyli tutaj.

Juliusz Słowacki – niespokojny duch romantyzmu, podróżnik, poeta i wizjoner – to postać, której życie i twórczość inspirowały kolejne pokolenia. Literackie podróże przez jego dzieła, wzbogacone o aromat herbaty i dźwięki muzyki, tworzyły niezwykłe doświadczenie dla zmysłów i duszy podczas spotkania, które odbyło się 28 maja 2025r. Młodzież podczas tego spotkania szczególnie wyczuła głębię jego pasji,...

W dniu 26 maja 2025 r. uczniowie klas 3gs, 3fsoraz 4aswraz z wychowawcami uczestniczyli w warsztatach „Akademia Młodego Lidera”, które odbyły się w murach WSPiA Rzeszowskiej Szkoły Wyższej. Zajęcia były częścią kompleksowego programu rozwoju kadr młodzieżowych i zostały zorganizowane przez Forum Współpracy i Rozwoju. Uczniowie uczestniczyli w inspirujących wykładach prowadzonych przez...

W dniu 23 maja 2025 roku uczniowie klasy 3asTechnik żywienia i usług gastronomicznych odwiedzili Hotel Rzeszów i Restaurację Oranżeria w ramach wycieczki zawodowej. Celem wizyty było poznanie funkcjonowania nowoczesnego obiektu hotelarskiego oraz pogłębienie wiedzy praktycznej związanej z zawodem. Uczniowie dowiedzieli się, jak ważna jest logistyka, elastyczność i profesjonalizm w obsłudze gości...

Poznanie zasad funkcjonowania części gastronomicznej i noclegowej hotelu to cenna lekcja praktycznej nauki zawodu. Tym razem Hotel Grand i Hotel Bristol gościł uczniów klasy 3BSkierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych, którzy swoją zawodową przyszłość planują związać z sektorem usług gastronomicznych. Podczas zwiedzania uczniowie poznali standardy obsługi w sali restauracyjnej ze...

Podczas wycieczki zawodowej do Hotelu Metropolitan, uczniowie klasy 3cskierunku Technik żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję poznać warunki pracy na różnych stanowiskach w hotelu i sali restauracyjnej oraz zasady funkcjonowania baru oraz roli i odpowiedzialności barmana. Uczniowie zwiedzili recepcję, pokoje hotelowe, sale konferencyjne. Bazę noclegową zwiedziliśmy dzięki uprzejmości Pana...

Dnia 20.05 uczniowie klasy 1b i 3eswraz z opiekunami uczestniczyli w warsztatach Open Space: Młodość, Miasto, Moc zorganizowanych przez Stowarzyszenie Projektów Międzynarodowych INPRO oraz członków Rady Młodzieży Rzeszowa. Spotkanie miało miejsce w Urban Lab, gdzie niemalże 100 młodych osób opracowywało w grupach własne pomysły dotyczące miasta i tego co dla nich ważne.

Uczniowie dyskutowali o...

W dniach od 20 do 23 maja uczniowie naszej szkoły z klasy 2aoraz 3awraz z opiekunami wzięli udział w wycieczce do stolicy Niemiec – Berlina. Była to doskonała okazja nie tylko do poznania historii i kultury naszych  zachodnich sąsiadów ale też do wspólnego spędzenia czasu i integracji. Zobaczyliśmy słynną Bramę Brandenburską oraz spacerowaliśmy  po Alei Unter den Linden. Odwiedziliśmy Reichstag ,...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.