Egzamin zawodowy Część praktyczna „d”
9.01.2023 godz. 900 (poniedziałek)
czas trwania – 120 / 150 / 180 minut [+30 minut]
Lp. |
Sala |
L. ucz |
Klasy |
1 |
016 |
66 150 min |
HGT.12 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 AG – 28 4 BG – 25 4 DG – 12 TG.16 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych ABS - 1 |
2 |
24 |
24 150 min |
HGT.12 – Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 CG – 24 |
3 |
23 |
11 150 min |
HGT.11 - Organizacja usług gastronomicznych 4 DG |
4 |
118 |
18 150 min |
HGT.03 – Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie 3 CS - 18 |
5 |
002 |
13 180 min |
HGT.07 – Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS nr: 1,2, 4 4 HG – 1 |
6 |
18 |
15 120 min |
MOD.11 – Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 4 GG – nr: 1 – 15 |
7 |
19 |
16 180 min |
HGT.07 – Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS nr: 16-27, 30-33 |
8 |
64 |
18 120 min |
MOD.11 – Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 4 GG – nr: 16 – 32 AU.42 – Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych ABS – 1 |
Egzamin zawodowy Część praktyczna „d”
9.01.2023 godz. 1300 (poniedziałek)
czas trwania – 150 minut [+30 minut]
Lp. |
Sala |
L. ucz |
Klasy |
1 |
102 |
14 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 EG nr: 2-6, 8-16 |
2 |
107 |
12 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 EG nr: 17-28 |
3 |
103 |
1 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 EG nr: 1 |
4 |
101 |
1 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 EG nr: 7 |
5 |
115 |
15 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 FG nr: 2-5, 7-17 |
6 |
108 |
12 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 FG nr: 18-29 |
7 |
114 |
1 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 FG nr: 6 |
8 |
44 |
12 |
HGT.08 – Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych 4 HG nr: 1-12 |
9 |
43 |
11 |
HGT.08 – Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych 4 HG nr: 13-23 |
10 |
42 |
1 |
HGT.06 – Realizacja usług w recepcji 4 FG nr: 1 |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
10.01.2023 godz. 1000 (wtorek)
czas trwania – 60 minut + [30 min]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
45 |
1 |
AU.14 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych ABSOLWENT |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
10.01.2023 godz. 830 (wtorek)
czas trwania – 60 minut + [30 min]
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
13 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 |
2 |
50 |
14 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 15, 17, 18, 19, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 |
3 |
51 |
15 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 1 - 15 |
4 |
117 |
15 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 16 - 30 |
5 |
204 |
7 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 31 – 34 HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 DS Nr: 3, 15, 29 |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
10.01.2023 godz. 1100 (wtorek)
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
14 |
HGT.07 Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS Nr: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 16, 17 |
2 |
50 |
13 |
HGT. 07 Przygotowanie imprez i usług turystycznych 3 DS Nr: 18, 19, 20, 21, 23, 24, 25, 26, 27, 30, 31, 32, 33 |
3 |
51 |
15 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 AG Nr: 1 - 15 |
4 |
117 |
14 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 AG Nr: 16 – 24, 26 – 28 HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 BG Nr: 1, 2 |
5 |
204 |
10 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 BG Nr: 3 - 12 |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
10.01.2023 godz. 1330 (wtorek)
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
13 |
HGT. 12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 BG Nr: 13 - 25 |
2 |
50 |
14 |
HGT. 12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 CG Nr: 1 – 8, 10 - 15 |
3 |
51 |
15 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 CG Nr: 16 – 24 HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 DG Nr: 1, 3, 8, 9 HGT.11 Organizacja usług gastronomicznych 4 DG Nr: 2, 4 |
4 |
117 |
15 |
HGT.12 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych 4 DG Nr: 11 – 16, 20, 23 HGT.11 Organizacja usług gastronomicznych 4 DG Nr: 2,5, 6, 7, 10, 17, 18 |
5 |
204 |
10 |
HGT.11 Organizacja usług gastronomicznych 4 DG Nr: 19, 21, 22 HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 EG Nr: 2 – 6, 8, 9 |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
11.01.2023 godz. 830 (środa)
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
13 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 EG Nr: 10 – 22 |
2 |
50 |
14 |
HGT. 06 Realizacja usług w recepcji 4 EG Nr: 23 – 28 HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 FG Nr: 2 – 5, 7- 10 |
3 |
51 |
15 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 FG Nr: 11 - 25 |
4 |
117 |
14 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 FG Nr: 26 - 29 MOD.11 Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 4 GG Nr: 1 - 10 |
5 |
204 |
10 |
MOD.11 Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 4 GG Nr: 11 - 20 |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
11.01.2023 godz. 1100 (środa)
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
12 |
MOD.11 Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych 4 GG Nr: 21 - 32 |
2 |
50 |
14 |
HGT. 08 Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych 4 HG Nr: 1 - 14 |
3 |
51 |
9 |
HGT. 08 Obsługa klienta oraz rozliczanie imprez i usług turystycznych 4 HG Nr: 15 - 23 |
4 |
117 |
1 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 7 |
5 |
204 |
1 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 20 |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
11.01.2023 godz. 1330 (środa)
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
1 |
46 |
1 |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 16 |
2 |
50 |
1 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 EG Nr: 1 |
3 |
51 |
4 |
MOD.03 Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych 4 ES Nr: 5, 14 4 GG Nr: 28, 29 |
4 |
117 |
1 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 FG Nr: 6 |
5 |
204 |
1 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 EG Nr: 7 |
Egzamin zawodowy - Część pisemna
12.01.2023 godz. 800 (czwartek)
Lp. |
Sala |
L. ucz. |
Klasy |
2 |
50 |
1 |
HGT.06 Realizacja usług w recepcji 4 FG Nr: 1 |
Egzamin zawodowy - Część praktyczna „w”
17.01.2023 (wtorek)
Godz.8:00 Technik usług kelnerskich HGT.01 – 120 min
Sala |
Klasa |
212 (3) |
HGT.01 Wykonywanie usług kelnerskich 3 DS Nr: 3, 15, 29 |
Godz.8:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 1, 2, 3, 4, 5, 15 |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 14, 16, 20, 24, 31, 32 |
Godz.12:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 6, 7, 8, 9, 10, 26 |
212 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 11, 12, 13, 23, 27 |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 17, 21, 22, 25, 29, 34, |
Godz. 16.00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 14, 22, 23, 25, 27 |
212 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 BS Nr: 18, 19, 28, 30, 33 |
213 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 2, 5, 6, 9, 21 |
18.01.2023 (środa)
Godz.8:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 1, 3, 4, 8, 10, 11 |
212 (5) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 12, 13, 17, 24, 28 |
213 (6) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 15, 18, 19, 26, 29, 30 |
Godz.12:00 TŻiUG HGT.02 – 120 min
Sala |
Klasa |
201 (1 ) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 7 |
212 (1) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 20 |
213 (1) |
HGT.02 Przygotowanie i wydawanie dań 3 AS Nr: 16 |
Materiały i przybory pomocnicze
Komunikat dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 6 grudnia 2022 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w części pisemnej egzaminu zawodowego w sesji zima 2023
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem arkuszy egzaminacyjnych i kart odpowiedzi powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zaznaczania rozwiązań, oraz może mieć kalkulator prosty*.
Każdy zdający w części pisemnej z wykorzystaniem elektronicznego systemu przeprowadzania egzaminu zawodowego powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem), przeznaczony do zapisywania rozwiązań na kartach identyfikacyjnych, oraz może mieć kalkulator prosty*.
Komunikat dyrektora Centralnej Komisji Egzaminacyjnej z 6 grudnia 2022 r. w sprawie materiałów i przyborów pomocniczych, z których mogą korzystać zdający w części praktycznej egzaminu zawodowego w sesji zima 2023 r.
Każdy zdający w części praktycznej powinien mieć długopis (pióro) z czarnym tuszem (atramentem) oraz własne przybory, które są wymienione w tabeli poniżej.
Oznaczenie kwalifikacji |
Zdający przynosi na egzamin |
HGT.03 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.06 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.07 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.08 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
HGT.11 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, ekierka, temperówka |
HGT.12 |
kalkulator prosty*, ołówek, gumka, linijka, temperówka |
* Kalkulator prosty to kalkulator, który umożliwia wykonywanie tylko dodawania, odejmowania, mnożenia, dzielenia, ewentualnie obliczanie procentów lub pierwiastków kwadratowych z liczb.