Artykuły archiwalne
W dniu 6 lutego 2019 roku na Uniwersytecie Rzeszowskim odbyły się Podkarpackie Targi Edukacyjne „ORIENTATION DAY”, zorganizowane przez Dwujęzyczne Liceum Uniwersyteckie. Na targach nasi uczniowie pod opieką Pani K. Buraś, Pani R. Szajny i Pani D. Buczko prezentowali kierunki kształcenia w naszej szkole.
Bardzo dziękujemy za świetne przygotowanie promocji naszej szkoły i zapraszamy do galerii.
Nauczyciele naszej szkoły p. D. Socha oraz p. D. Grys uczestniczyli w dniu 14 lutego 2019, w obchodach 77 rocznicy powstania Armii Krajowej. Uroczystości poprzedziła Msza Święta w Kościele Świętego Krzyża. W apelu wzięli udział parlamentarzyści, przedstawiciele władz województwa, samorządowcy, kombatanci, reprezentanci służb mundurowych oraz mieszkańcy regionu. List do uczestników uroczystości napisał
...343404 Technik żywienia i usług gastronomicznych,
512001 Kucharz
Kwalifikacja T06 Sporządzanie potraw i napojów
Część praktyczna z wykonaniem
Zdający zgłaszają się na godzinę przed egzaminem z czarnym długopisem oraz z dokumentem potwierdzającym tożsamość, przeszkoleniem bhp i ważną książeczką zdrowia. Obowiązkowo do kwalifikacji T06 odzież ochronna biała, wyprasowana i czysta. Telefon komórkowy najlepiej
...W dniu 11 lutego 2019 r. rozpoczynamy ferie zimowe. Drodzy uczniowie, życzymy Wam odpoczynku od obowiązków szkolnych, bezpiecznego relaksu w domu i na świeżym powietrzu.
Wracamy do szkoły w dniu 25 lutego 2019 roku.
W dniu 9 lutego 2019 w Hotelu Villa Riviera odbył się wyczekiwany przez tegorocznych maturzystów Bal Studniówkowy. To ważne wydarzenie, na które uczniowie czekają z niecierpliwością i bardzo starannie się do niego przygotowują. Wieczorowe stroje, fryzury, świadczą o szczególnym charakterze tego spotkania. Tradycyjnie, bal rozpoczęli uroczyście maturzyści o godzinie 19.00 i przywitali
...Ogromny sukces – I miejsce w II Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Junior Culinary Cap!
Krzysztof Kowalski uczeń klasy IV Technikum żywienia i usług gastronomicznych w dniu 6 lutego 2019 r. zajął I miejsce w II Ogólnopolskim Konkursie Gastronomicznym Junior Culinary Cap! Obronił I miejsce z 1 lutego 2018 roku. Do konkursów przygotowała go Pani Beata Łuka. Jesteśmy z Was bardzo dumni!
6 lutego 2019 roku w Zespole Szkół Technicznych, odbył się Finał XII Rzeszowskiego Konkursu Matematycznego dla Ponadgimnazjalnych Szkół Zawodowych.
Nasz uczeń Dawid Łach zajął w nim 5 miejsce. Gratulujemy serdecznie!
W dniu 05.02.2019r odbyły się Targi Edukacyjne dla uczniów ZSG. W tym roku nasze zaproszenie przyjęły następujące uczelnie:
- Uniwersytet Rzeszowski, Wydział Wychowania Fizycznego oraz Wydział Biologiczno - Rolniczy
- WSPiA Rzeszowska Szkoła Wyższa
- Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania
- Wyższa Szkoła Inżynieryjno - Eknomiczna w Rzeszowie
- Państwowa Wyższa Szkoła Wschodnioeuropejska w
30 stycznia 2019 - warsztaty kulinarne z Zakładem Mięsnym Jasiołka.
31stycznia 2019 - konkurs historyczny dla uczniów Gimnazjum – godz.11.00, KO Rzeszów, Aula.
1 luty 2019 - konkurs chemiczny dla uczniów Gimnazjum – godz.11.00, KO Rzeszów, Aula.
5 luty 2019 - Targi Edukacyjne dla klas czwartych – 10.40 - 12.40, Aula
6 luty 2019 - Targi edukacyjne dla uczniów gimnazjum i szkoły podstawowej,
...