Filtry

25 kwietnia 2025 - piątek

9.00 - Msza święta  - Parafia św. Wojciecha i św. Stanisława w Rzeszowie
10.45 - Uroczystość zakończenia roku szkolnego - Aula ZSG

Spotkanie z Wychowawcami:
5a – Dobosz – Byjoś B. sala 204
5b – Lis P. sala 201
5c – Gałan M. sala 18
5d – Hołub D. sala 42
5e – Socha D. sala 114

Kiermasz ozdób świątecznych, połączony ze „Szkolnym Konkursem Wielkanocnym” wprowadził w naszej szkole świąteczną atmosferę. Komisja konkursowa wyłoniła zwycięzców. Oceniając prace uczniów  brała pod uwagę: pracochłonność, oryginalność oraz zastosowanie różnorodnych materiałów i dodatków krawieckich. Oto wyniki konkursu:
I miejsce Łucja Kocur kl. 5es
II miejsce Amelia Gaj kl. 2i
III miejsce

...

W okresie przedświątecznym, uczniowie kierunku Cukiernikw Zespole Szkół Gospodarczych mieli szansę stworzyć wspaniałe wielkanocne pierniczki. Wraz z nauczycielką panią Marzeną Borkowską wspólnie upiekli, a następnie udekorowali świąteczne pisanki, baranki, kurczaczki i zajączki.

Każdy wielkanocny pierniczek był piękny i wyjątkowy, a kolorowy lukier zdobiący ciasteczka pozwalał uzyskać efekt

...

Celebrowanie dnia czekolady 12 kwietnia, może być okazją do zabawy, uczenia się i eksperymentowania z różnymi smakami i teksturami czekolady.

W takim dniu cukiernicy z 3rs przygotowali kilka propozycji. Pracowali oni pod kierunkiem nauczycieli J. Janda, M. Borkowska, W. Ząbek.

Zapraszamy do galerii.

Uczniowie klasy 2C kierunek Technik obsługi kelnerskiej oraz klasy 3ds kierunek Technik żywienia i usług gastronomicznych prezentują etapy nakrywania stołów wielkanocnych.

Stoły przygotowane pod opieką nauczyciela Renata Szajna.

Zapraszamy do galerii.

W dniach 8 – 10 kwietnia 2025 roku w Zespole Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu odbyła się jubileuszowa, XXX edycja Ogólnopolskiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz. Tematem przewodnim tegorocznych zmagań było hasło: "Jubileusz turnieju. Trzydzieści lat minęło...".

Z przyjemnością informujemy, że pierwsze miejsce w kategorii cukiernik zdobył Dmytro Hlushko, uczeń klasy

...

Baba wielkanocna to klasyka, którą uwielbiamy za prostotę i niezwykły smak. Cukiernicy Branżowej Szkoły I Stopnia przygotowali pyszne inspiracje na świąteczny stół.

Babki były przeróżne: cytrynowe, herbaciane, pistacjowe, majonezowe oraz z dodatkiem kakao.

Zapraszamy do galerii.

Jeszcze nie ucichły echa Ogólnopolskiego Konkursu „Sztuka przeobrażeń” w ZSG, a już kolejne sukcesy naszych młodych projektantek z klasy 4esTechnikum Przemysłu Mody. Pragniemy poinformować, że na wczorajszym Konkursie dla Młodych Krawców i Projektantów w Poznaniu Emilia Skura za swoją kolekcję pt. „Wielkość blasku” zdobyła 3 miejsce, a Julia Oślizło za kolekcję p.t. „Intimate Power” zdobyła zaszczytne

...

Podczas spotkania rodziców z wychowawcami klas organizacja przebiegła niezwykle sprawnie, co było zasługą zaangażowania uczniów z różnych klas. Wielu z nich chętnie pomagało rodzicom w znalezieniu drogi do odpowiednich sal, co z pewnością ułatwiło im dotarcie na wywiadówkę. Przygotowaliśmy również bufet z gorącymi napojami, takimi jak herbata i kawa, które cieszyły się dużym zainteresowaniem, zwłaszcza

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025