Artykuły archiwalne
Walentynkowe ciasta i ciasteczka to idealna propozycja na słodki poczęstunek lub prezent dla bliskiej osoby, które zaprezentowali cukiernicy z trzeciej klasy Branżowej Szkoły I Stopnia pod kierunkiem Pani Joanny Janda i Pani Anastazji Porada.
W dniu 05.02.2025r. uczniowie klas 2Ioraz 2J(grupy niemieckie), pod opieką Pani Grażyny Misiudy uczestniczyli w warsztatach kulturoznawczo - językowych "Cesarzowa Sissi – mit a rzeczywistość".
Zajęcia odbyły się w ramach cyklu II Wiosenne Dni Kultury Austriackiej i Języka Niemieckiego w Bibliotece Austriackiej na Uniwersytecie Rzeszowskim. Warsztaty prowadziła Pani dr Ewa Cwanek – Florek,...
Za nami XI Salon Edukacji Zawodowej i Technicznej, promujący nasze kierunki kształcenia. Odbiorcami targów edukacyjnych byli uczniowie kończący szkołę podstawową z Rzeszowa i okolic. Pomagamy im w podjęciu niełatwej decyzji o dalszej ścieżce kształcenia.
Dziękujemy!
Pani Katarzynie Opalińskiej, Pani Katarzynie Bombie (za przygotowanie i upieczenie pysznych ciasteczek z logo szkoły), Pani...

30 stycznia król Hiszpanii, Filip VI, obchodzi urodziny. Z tej okazji uczniowie naszej szkoły upiekli tort w kolorach hiszpańskiej flagi, upiekli ciasteczka i zrobili gazetkę nt. hiszpańskiej rodziny królewskiej.
Uczniowie z klas 3gs, 3ps i 4as Zespołu Szkół Gospodarczych aktywnie wspierali ciepłymi napojami sztab 33 Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w naszej szkole.
Wszystkim wolontariuszom WOŚP należą się słowa uznania.
Koniec półrocza to czas podsumowań. W piątek 24.01.2025 roku odbyła się wywiadówka. Rodzice naszych uczniów tłumnie odwiedzili szkołę.
Uczniowie z klas 1b, 1c, 2d, 2g, 2s, 3gs, 3is, 3ps, 4ds informowali rodziców oraz przygotowali bufet z kawą i herbatą dla rodziców. Nad organizacją czuwali nauczyciele D. Richert, G. Wałecki, W. Ożóg.
Rozpoczynamy nowy rok pełen inspirujących szkoleń i warsztatów! Gościliśmy w szkole, właścicielkę cukierni w Dębicy Panią Barbarę Bassarę, która przeprowadziła dla uczniów klasy 2Roraz 3RSpod opieką nauczycieli A. Porady, K. Bomby, M. Borkowskiej i J. Kielar warsztaty.
Tym razem uczyliśmy się produkcji ciasta francuskiego oraz robienia dekoracyjnych kwiatów z kremu maślanego. Serdecznie...



