Artykuły archiwalne
Wycieczka zawodowa
W dniu 17 listopada uczniowie kl. 2 FT uczestniczyli w wycieczce zawodowej do restauracji Browar Manufaktura Rzeszów. Manager Gastronomii Pan Krystian Podkulski w czasie blisko godzinnego spotkania przybliżył młodzieży tajniki pracy personelu obsługującego.Wskazał na standardy profesjonalnej obsługi ze szczególnym uwzględnieniem troski o gościa i relacji kelner - gość. ...
- W czwartek, 23 listopada, w godzinach 10.30-15.40 w budynku Uniwersytetu Rzeszowskiego przy ul. Pigonia 1 w Rzeszowie (Aula Główna). odbędzie się konferencja „Pracownia miast: Rzeszów”. W debacie wezmą udział eksperci, mieszkańcy, studenci, przedsiębiorcy, samorządowcy.
- We wtorek będziemy gościć Panią Lucynę Cwynar właścicielkę gospodarstwa ekologicznego ”Zuzia” w Zabratówce. Pani Lucyna
W dniach 17-18.11.2017 (piątek - sobota) Zamek Kliczków w Osiecznicy/ Dolny Śląsk/ zamienił się w miejsce gastronomicznych potyczek. Po raz siódmy do Zamku zjechali się uczniowie szkół gastronomicznych - amatorzy kulinarnych potyczek na najwyższym ogólnopolskim poziomie. Organizatorami Konkursu Kulinarnego odbywającego się w ramach VII Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego Borów Dolnośląskich są
...Podziękowania
W piątek odbyły się spotkania wychowawców klas z Rodzicami oraz szkolenie dla Rodziców i Opiekunów dotyczące obsługi e-dziennika. Bardzo dziękujemy Państwu Rodzicom/Opiekunom za liczne przybycie. Bardzo dziękujemy Pani K. Buraś za doradztwo zawodowe dla Rodziców, Pani D. Richert i uczniom za przygotowanie gorących napojów.
Szkolenie Rady Pedagogicznej
W piątek 17 listopada 2017
Mikołaj Spytek Ligęza – konkurs wiedzy o Patronie
W dniu 13 listopada odbył się szkolny konkurs na temat: „ Życie i działalność Mikołaja Spytka Ligęzy oraz czasy, w których żył” . Do udziału zgłosiło się 16 uczniów. Najlepszymi okazali się:
- I miejsce – Anna Chruściel kl. 3DT,
- II miejsce – Julia Szyszka kl. 1FT,
- III miejsce – Patrycja Podgórska kl.1CT
Zwycięzcy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz
...W dniu 15 listopada w auli, chętni uczniowie mieli możliwość zaprezentowania swoich umiejętności w przedsięwzięciu organizowanym przez Samorząd Uczniowski „Nasze talenty”. Zabawa była wspaniała, uczestnicy sprawili widzom i słuchaczom miłą niespodziankę prezentując wysoki poziom.
Samorząd wykazał się talentem organizacyjnym, zaangażowaniem i realizacjaą świetnego pomysłu. Gratulujemy
...W dniu 15.11.2017 r. o godz. 10.30 w sali nr 212 odbyły się warsztaty włoskiej sztuki kulinarnej prowadzone przez Mistrza Roberto Carelli. Mistrz przygotował dania z makaronu, opowiedział o wartości odżywczej potraw, o pochodzeniu produktów, pokazał sposób sporządzania. Chętni uczniowie potem samodzielnie pod czujnym okiem Mistrza powtórzyli sporządzanie wybranej potrawy. Uczniowie byli bardzo
...Braliśmy udział w najważniejszym wydarzeniu gospodarczym - KONGRESIE 590
W dniach 16 i 17 listopada uczniowie Zespołu Szkół Gospodarczych, współuczestniczyli w przygotowaniu i obsłudze poczęstunku dla uczestników Kongresu 590. To najważniejsze polskie wydarzenie gospodarcze tego roku odbyło się w Centrum Wystawienniczo - Kongresowym G2A Arena w Jasionce. Kongres organizowany był pod patronatem
- 15.11.2017 r.o godz. 10.30 w sali nr 212 odbędą się warsztaty włoskiej sztuki kulinarnej prowadzone przez Mistrza Roberto Carelli.Warsztaty zorganizowała Pani K. Bomba we współpracy z Agencją Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa w Rzeszowie. Zapraszamy.
- 17.11.2017 r. o godz.15.00 odbędzie się zebranie Rady Pedagogicznej poświęcone Statutowi Branżowej Szkoły I Stopnia, Wewnątrzszkolnemu
W dniu 09.11.2017 r. w klasie 1BT odbyła się lekcja sportowo - integracyjna, na naszej arenie. To lekcja wychowania fizycznego prowadzona w formie gry rozgrywanej w 3 etapach. Zespoły poruszały się na hali sportowej w wyznaczonych strefach, docierając do miejsc, gdzie miały ściśle określone zadanie do wykonania. Sposób wykonania zależał od taktyki i koncepcji danej grupy.
Zadań do wykonania było