25 marca każdego roku obchodzimy Światowy Dzień Kelnera – święto, które w szczególny sposób honoruje pracowników branży gastronomicznej, odgrywających kluczową rolę w kreowaniu atmosfery radości i zadowolenia podczas posiłków. Kelnerzy są niczym „aktorzy” na gastronomicznej scenie, którzy każdego dnia wprowadzają gości w świat niezapomnianych kulinarnych doznań. Światowy Dzień Kelnera ma na celu przypomnienie o znaczeniu tych niezwykłych ludzi, którzy nieustannie dbają o to, aby chwile spędzone przy stole były pełne radości i smaku. Warto w tym dniu szczególnie docenić ich ciężką pracę, zaangażowanie oraz umiejętność tworzenia niezapomnianych chwil. To doskonała okazja, aby wyrazić wdzięczność za ich pasję, profesjonalizm oraz talent do wprowadzania magii w każdej restauracji.

Uczniowie w ten szczególny dzień mogli spokojnie przy stoliku wypić gorący napój przy wspaniałej muzyce. Młodzież była zadowolona za takie miłe chwile, które przygotowała i obsługiwała kl. 3bs, 4ds oraz nauczyciele p. Danuta Richert i p. Wojciech Ożóg. Ten szczególny dzień mogliśmy zorganizować dzięki Dyrekcji ZSG. Dziękujemy również p. Andrzejowi Przywara za pomoc w tym spotkaniu. Wszystkim dziękujemy za tak miłą przerwę – zapraszamy za rok. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.