Zwycięstwo naszych uczniów Norberta Gniewka i Adama Bryndzy w XVIII Europejskim Konkursie Kulinarnym Ekogala 2024.

Temat tegorocznego konkursu to: Pierś z kaczki typu mularda węgierska "Magret de canard". 
Uczniowie mieli za zadanie przygotować 8 porcji dania głownego z wykorzystaniem  piersi z kaczki, czerwonej kapusty, rodzynek, imbiru i sosu bemi -glace, oraz 8 porcji deseru talerzowego z dowolnych owoców jagodowych, białej czekolady i wanili. Potrawę konkursową należało przygotować z zastosowaniem technik zachowujących wysoką wartość odżywczą produktów.

W konkursie wzieło udzial 9 dwuosobowych drużyn z różnych szkół: Bielsko - Biała, dwie szkoły ze Lwowa, Trebisow, Zakopane, Jarosław, Przeworsk, Sandomierz oraz nasza szkoła. Zapraszamy do galerii.

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.