Filtry

W dniu 19 X 2017r. w piękny, słoneczny dzień uczniowie klas 2ET i 2FT wybrali się wraz z opiekunami panią D. Socha, p.J. Faryniak i p. M. Bełch na wycieczkę do Markowej. Naszym celem było zwiedzanie Muzeum Polaków Ratujących Żydów podczas II wojny światowej im. Rodziny Ulmów oraz Zagrody - Muzeum Wsi Markowa. Po muzeach oprowadzali nas przewodnicy, dzieląc się z nami swoją wiedzą.

Muzeum

...
  1. Serdecznie zapraszamy zainteresowanych uczniów do wzięcia udziału w V Olimpiadzie Wiedzy o Turystyce - etap szkolny odbędzie się w dniu 24 października 2017 roku (wtorek) o godz. 10.40 w sali 31. Informacji udzielają: Pani A.Mikielewicz, Pan G.Wałecki.
  2. Uprzejmie informujemy, że na prośbę nauczycieli wydłużony został termin nadsyłania zgłoszeń do Ogólnopolskiego Konkursu Polonistycznego FRASZKA. Zgłoszenia
...

W dniu 20.10.2017 odbył się w naszej szkole Festiwal Piosenki Patriotycznej i Turystycznej.

  • I miejsce Magdalena Niemiec z kl. 4ET oraz Weronika Kulpa z kl. 3GT
  • II miejsce Michał Długosz z kl. 2AT z zespołem
  • III miejsce Oliwia Żak z kl. 1CT
  • Nagrodę Publiczności otrzymała Barbara Śpiewla z kl. 1DT
  • Tytuł Najbardziej rozśpiewanej klasy w szkole wywalczyła kl. 1ET

W konkursie wystąpiło 61 uczniów

...

W dniu 17 października 2017 uczniowie klasy 2AZ, 3CT, 4BT brali udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez firmę RATIONAL. Szkolenie prowadził szef kuchni restauracji LUKR, Pan Mariusz Nazimek. Uczniowie poznali nowoczesne techniki obróbki cieplnej z wykorzystaniem pieca Self Cooking Center firmy RATIONAL.

Serdecznie dziękujemy za zaproszenie i zapraszamy go galerii.

W piątek, 13 października 2017 r. w godzinach od 11:00 do 12:30 na Targach NATURA FOOD i beECO 2017 w Łodzi uczniowie naszej szkoły: Michał Matwij z klasy 3 BT i Sebastian Rybka z klasy 3 CT zostali nagrodzeni wyróżnieniami w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym dla uczniów szkół gastronomicznych – „Chwyć Byka Za Rogi” (Projekt finansowany z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego) zorganizowanym przez

...

W dniu 6.10. uczniowie klasy 2FT kształcący się w zawodzie technik obsługi turystycznej, wzięli udział w międzynarodowej konferencji w ramach projektu INTERREG V-A Polska – Słowacja „NOWOCZESNA EDUKACJA BEZ GRANIC OTWIERA OBSZARY WIEJSKIE NA PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ” realizowanego przez Uniwersytet Preszowski i Uniwersytet Rzeszowski. Celem konferencji było ukazanie uczestnikom spojrzenia na potencjał

...

IV edycja ogólnopolskiego konkursu poświęconego Janowi Kilińskiemu "Zwykli ludzie wielkimi bohaterami" odbyła się 29 września 2017 roku we Wrocławiu, w Dniu święta Szkoły nr 5. Organizatorami byli: Technikum nr 5 im. Jana Kilińskiego i Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 5 im. Jana Kilińskiego w Zespole Szkół Zawodowych nr 5 we Wrocławiu. Celem konkursu było przybliżenie postaci Jana Kilińskiego, wcielanie w

...

Dnia 12 października 2017 r. odbyła się piesza wycieczka integracyjna klasy 1CT, technik żywienia i usług gastronomicznych z wychowawczynią panią Dorotą Grys i opiekunem panią Danuta Sochą. Wszyscy w dobrych nastrojach i przy słonecznej pogodzie zebraliśmy się o godz. 8.45 i wyruszyliśmy w drogę do kręgielni „Galaktyka”. Maszerując, podziwialiśmy zabytki Rzeszowa. Na miejsce dotarliśmy o godz.

...

Szkolenie „Przepisy BHP – egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie”, sesja styczeń 2018

Data: 17 października 2017 (wtorek)
8.50 - 3ETgr - t.gast.z tow/Purgacz M. sala 001
14.00 - 3 CT - zaj. z wych./Mosna B. sala 39
14.20 - 3 AT - usł. gastr./Lampart P. sala 19

Data: 19 października 2017 (czwartek)
12.45 - 3DT - j. polski/Wojnar B. – sala 39
13.10 - 3 BT - biologia/Kozdraś A. – sala 18

...

© Zespół Szkół Gospodarczych im. Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie ⋅ 1919 - 2025

Prywatność
Użytkownik może w każdym czasie samodzielnie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies, np. wyłączając możliwość ich przechowywania na urządzeniu użytkownika lub określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu przez pliki cookies do urządzenia użytkownika. Zmiany ustawień, użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej.